Tuesday 19 August 2014

Restaurant Day -end of summer

Restaurant Day - Ημέρα Εστιατορίων


We participated again this time at the Restaurant Day with our table "Greek Bites". This time our restaurant had a big upgrade: we had rebetiko music playing and a picnic area where our customers could sit and enjoy their meal.
We served stuffed tomatoes, a variety of pies (cheese, spinach, onion) and a delicious sausage dish.
During our summer vacations in Greece we picked a lot of oregano from Palaiochouni and we decided to share some with the people of Helsinki.

Next Restaurant Day is in November. We are hoping to be able to participate once again to this fun event. I'll keep you posted on my facebook page.

Oregano picked from the forest and stored in pretty jars

Συμμετείχαμε και πάλι στην Ημέρα Εστιατορίων όπου στήσαμε το τραπεζάκι μας "Greek Bites" (Ελληνικές Μπουκιές). Αυτή τη φορά το εστιατόριό μας είχε αναβαθμιστεί: έιχαμε ρεμπετικη μουσική και μία κουβέρτα πικ νικ όπου οι πελάτες μας μπορούσαν να καθήσουν για όσο ήθελαν.
Σερβίραμε γεμιστά, πίτες (τυρόπιτα, σπανακόπιτα, κρεμμυδόπιτα) και ένα γευστικότατο σπετσοφάι.
Τον Ιούλιο μαζέψαμε μπόλικη ρίγανη από τη Παλιόχουνη και αποφασίσαμε να πουλήσουμε όμορφα βαζάκια γεμάτα μυρωδάτη ρίγανη.

Η επόμενη Ημέρα Εστιατορίων είναι τον Νοέμβριο. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να συμμετάσχουμε και τότε. Θα σας κρατήσω ενήμερους στη σελίδα μου στο facebook.


Κανελάδα - Kanelada (cinnamon soda)


This is a traditional recipe for a refreshment from Kos and Crete. This Restaurant Day everybody loved its flavor and I decided to share the recipe with you all. It's a nice healthy refreshment for children and taste good in the summer or winter.

Αυτή είναι μία παραδοσιακή συνταγή από την Κω και την Κρήτη. Στη Μέρα Εστιατορίων όλοι λάτρεψαν τη φρεσκάδα της και αποφάσισα να μοιραστώ τη συνταγή μαζί σας. Είναι ένα υγιεινό αναψυκτικό για τα παιδιά, κατάλληλο για το καλοκαίρι και το χειμώνα.



Thursday 7 August 2014

Banoffee

This week I want to share with you my favorite summer dessert. It's a super easy recipe for a fresh banana pie.

Αυτή τη βδομάδα θέλω να μοιραστώ μαζί σας το αγαπημένο μου καλοκαιρινό γλυκό. Μία πανεύκολη συνταγή για τάρτα με μπανανες.


Ingredients:

½ pack of butter cookies (or digestive)
3 tbs butter
1 can of sugared milk
2-3 bananas
4 tbs sugar 
1 pack of cream


How to:

1. Crash the cookies and mix them with the melted butter. But the mix on your serving plate to create the base.
2. Put the closed can of sugared milk to boil in low temperature for three hours. The sugared milk will become a thick caramel cream. (You can store the can for a month before opening it)
Put the caramel cream on top of the cookie base on your serving plate.
3. Slice up the bananas and put them in the serving plate.
4. Whip the cream with the sugar. You can add more sugar if you want it sweeter. But don't forget that the caramel cream adds a great amount of sweetness to your cake. Cover the tart with the whipped cream and your dessert is ready.

ENJOY!!
Keep it in the fridge. The bananas will start getting dark after 1 day, but they are still eatable.



Συστατικά:

½ πακέτο μπισκότε πτι μπερ (ή digestive)
3 κσ βούτυρο
1 ζαχαρούχο γάλα
2-3 μπανάνες
4 κσ ζάχαρη
1 κρέμα γάλακτος

Προετοιμασία:

1. Σπάστε τα μπισκότα και ανακατέψτε τα με το λιωμένο βούτυρο. Στρώστε το μείγμα στη ταρτιέρα.
2. Βυθίστε τη κονσέρβα με το ζαχαρούχο γάλα σε νερό και αφήστε τη να βράσει για 3 ώρες σε χαμηλή φωτιά. Η κονσέρβα πρέπει να είναι κλειστή όσο βράζει. Έτσι το ζαχαρούχο γάλα μετατρέπεται σε μία πυχτή κρέμα καραμέλας. Αφού κρυώσει απλώστε τη καραμέλα στη ταρτιέρα.
3. Κόψτε τις μπανάνες σε ροδέλες και στρώστε τις πάνω από την καραμέλα.
4. Χτυπήστε τη κρέμα σε σαντιγύ με τη ζάχαρη. Βάλτε περισσότερη ζάχαρη αν θέλετε. Μη ξεχνάτε όμως ότι η καραμέλα είναι ήδη πολύ γλυκιά. Καλύψτε την τάρτα με τη σαντυγί και το γλυκό είναι έτοιμο.

ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!
Διατηρείται στο ψυγείο. Μετά από μία μέρα οι μπανάνες θα αρχίσουν να μαυρίζουν.

Thursday 26 June 2014

Summer bag

In July we are flying to Greece and I needed a funky bag for our trips to the beach. I decided to go all out and do some watermelon patterns on the fabric. It was super quick and simple project. The result was amazing, so i thought of sharing it with you. This is my first DIY tutorial video, let me know how much you like it.

Τον Ιούλιο πάμε για διακοπές στην Ελλάδα και χρειαζόμουν την τέλεια τσάντα για τις επιδρομές μας στην παραλία. Τι καλύτερο από το να φτιάξω μία υφασμάτινη τσάντα με σχέδια καρπουζιού. Η διαδικασία ήταν πολύ εύκολη κι έτσι αποφάσησα να μοιραστώ την ιδέα μαζί σας. Αυτό είναι το πρώτο βίντεο μου για χειροτεχνίες, ελπίζω να σας αρέσει.


Materials:
Cotton fabric tote bag
fabric paints
potato stamp
paint brush
toothpick


- Put a newspaper inside the bag. You don't want to paint to go through and color the other side. You also prevent getting your table dirty.
- Cut the potato in a half-moon shape. Apply red color and stamp the fabric with it.
- With a thin brush paint the green line for the peel of the watermelon.
- Use a toothpick to add the black seeds.
- Let it dry. After ~30mins check that the newspaper is not stuck to the painted side of the fabric.
- In 1-2 hours remove the newspaper. Let the bag dry overnight.
- Iron it in high temperature (the setting of 3 dots on your iron) or according to the fabric's instructions.



Υλικά:
βαμβακερή τσάντα
βαφή για ύφασμα
σφραγίδα από πατάτα
πινέλο
οδοντογλυφίδα

- Τοποθετήστε μία εφημερίδα μέσα στη τσάντα. Δε θέλουμε η μπογιά να βάψει την άλλη πλευρά της τσάντας. Έτσι προστατεύετε και το τραπέζι σας.
- Κόψτε τη πατάτε σε μισοφέγγαρο σχήμα. βάλτε κόκινη μπογιά και ταμπονάρετε το ύφασμα.
- Με το πινέλο ζωγραφίστε την πράσινη γραμμή. Αυτή θα είναι η φλούδα του καρπουζιού.
- Με την οδοντογλυφίδα προσθέστε τα κουκούτσια.
- Αφήστε το ύφασμα να στεγνώσει. 30 λεπτά αργότερα προσέξτε να μην έχει κολλήσει η εφημερίδα στο ύφασμα.
- Σε 1-2 ώρες μπορείτε να αφαιρέσετε την εφημερίδα. Αφήστε τη τσάντα να στεγνωσει όλη νύχτα.
- Σιδερώστε το ύφασμα σύμφωνα με τις οδηγίες που σας δίνονται. (το βαμβάκι αντέχει υψηλή θερμοκρασία)


If you are too lazy to make the bag, you can always purchase one from my Etsy store

Αν τεμπελιάζετε και δε θέλετε να φτιάξετε τη τσάντα, μπορείτε να την αγοράσετε από το μαγαζί μου.
Each stamping can give you different result.