Lots of berries here in Finland every summer and it's time for me to try new recipes!!
And of course I will share them with you.
Υπαρχουν αμέτρητα είδη μούρων εδώ στη Φινλανδία κάθε καλοκαίρι. Τέλεια δικαιολογία για να δοκιμάσω νέες συνταγές! Και να τις μοιραστώ μαζί σας φυσικά.
Blueberry muffins - Κεκάκια με μύρτιλα
Incredients:
1cup margarine
1½ cup sugar or 2 tablespoons honey
2 eggs
1 cup milk
3 cups flour
3 teaspoons baking powder
few mastiha tears (mastic)
blueberries
Συστατικά:
1 φλ. μαργαρίνη
1½ φλ. ζάχαρη ή 2 κ.σ. μέλι
2 αυγά
1 φλ. γάλα
3 φλ. αλεύρι
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
δάκρυα μαστίχας
μύρτιλα
Beat the butter until it's creamy soft and add the sugar (I like using honey from orange trees, I get it from my beekeeper uncle in Peloponnisos,Greece). Continue beating while adding the eggs and the milk.
Now it's time for the mastiha trick: put the mastiha drops and 1 tablespoon of sugar in a mortar. Beat it until it's all powder.
Add the powder in the batter. At this point you can add berries in order to get them smashed in the mixer and have a dark colored batter.
Add flour slowly and the blueberries, mixing with a spatula. Your batter should be creamy and soft. Fill up muffin cups and bake them at 180C for 20 minutes, until the toothpick comes out clean.
Χτυπήστε το βόυτυρο μέχρι να μαλακώσει και προσθέστε τη ζάχαρη (προτιμώ μέλι πορτοκαλιά που προμηθεύομαι από το μελισσοκόμο θείο μου στη Πελοπόννησο). Προσθέστε τα αυγά και το γάλα. Προσθέστε μαστίχα την οποία έχετε κάνει σκόνη σε γουδί με τη βοήθεια 1κ.σ. ζάχαρης.
Σε αυτό το σημείο μπορείτε να προσθέσετε μύρτιλα ώστε να λιώσουν με το μίξερ και να έχετε μία σκουρόχρωμη ζύμη.
Προσθέστε το αλεύρι σιγά σιγά και τα μύρτιλα, ανακατεύοντας με μία σπάτουλα. Το μείγμα πρέπει να είναι μαλακό και κρεμώδες.
Γεμίστε φόρμες για κεκάκια και ψήστε στους 180C για 20 λεπτά, μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
Try both versions and choose your favorite!
Δοκιμάστε και τις δύο μεθόδους και διαλέξτε την αγαπημένη σας!
And of course I will share them with you.
Υπαρχουν αμέτρητα είδη μούρων εδώ στη Φινλανδία κάθε καλοκαίρι. Τέλεια δικαιολογία για να δοκιμάσω νέες συνταγές! Και να τις μοιραστώ μαζί σας φυσικά.
Blueberry muffins - Κεκάκια με μύρτιλα
Incredients:
1cup margarine
1½ cup sugar or 2 tablespoons honey
2 eggs
1 cup milk
3 cups flour
3 teaspoons baking powder
few mastiha tears (mastic)
blueberries
Συστατικά:
1 φλ. μαργαρίνη
1½ φλ. ζάχαρη ή 2 κ.σ. μέλι
2 αυγά
1 φλ. γάλα
3 φλ. αλεύρι
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
δάκρυα μαστίχας
μύρτιλα
Mastiha powder - σκόνη μαστίχας |
Now it's time for the mastiha trick: put the mastiha drops and 1 tablespoon of sugar in a mortar. Beat it until it's all powder.
Add the powder in the batter. At this point you can add berries in order to get them smashed in the mixer and have a dark colored batter.
Add flour slowly and the blueberries, mixing with a spatula. Your batter should be creamy and soft. Fill up muffin cups and bake them at 180C for 20 minutes, until the toothpick comes out clean.
Σε αυτό το σημείο μπορείτε να προσθέσετε μύρτιλα ώστε να λιώσουν με το μίξερ και να έχετε μία σκουρόχρωμη ζύμη.
Προσθέστε το αλεύρι σιγά σιγά και τα μύρτιλα, ανακατεύοντας με μία σπάτουλα. Το μείγμα πρέπει να είναι μαλακό και κρεμώδες.
Γεμίστε φόρμες για κεκάκια και ψήστε στους 180C για 20 λεπτά, μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
Smashed berries and whole berries - λιωμένα και ολόκληρα μύρτιλα |
Whole berries only - Μόνο ολόκληρα μύρτιλα |
Try both versions and choose your favorite!
Δοκιμάστε και τις δύο μεθόδους και διαλέξτε την αγαπημένη σας!
Whole berries - ολόκληρα μύρτιλα |
Smashed and whole berries - Λιωμένα και ολόκληρα μύρτιλα |
No comments:
Post a Comment